Мика Зайкова, която днес ще открие 46-то Народно събрание (НС), направи многото интересен коментар за това дали се очаква министри от служебния кабинет да намерят място и в редовното правителство.

„Много ги харесвам – умни и смели момчета и момичета са. Но това не е задължително условие, за да продължат работата си и в редовното правителство“, заяви Зайкова на влизане в сградата на Народното събрание.

„Изборите са демократична процедура, ама не прекалихме ли вече. Новите депутати са интелигентни хора, та ако те решат могат да работят в разбирателство.

Ето ги имената на новите депутати

Конфронтацията и омразата не водят до никъде. И най-трудните преговори водят до нещо“, допълни най-възрастният народен представител.

„Още се работи по въпроса за правителството на „Има такъв народ“ (ИТН), но нали знаете, че аз съм от гражданската квота и не знам много“, каза Зайкова на въпрос дали е наясно какво се случва със състава на кабинета на ИТН, но все пак заяви:

„Следващият премиер трябва да е достатъчно млад и да има енциклопедични знания. Трябва да създадат правителство и това е възможно“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!