"За втори път ми се пада честта да открия 46-ото Народно събрание. Това е привилегия, която ме прави много щастлива. Надявам се да видя усмихнати лица и готовност всеки да сподели своите знания и умения в полза на България", с тези думи Мика Зайкова даде старта на 46-то Народно събрание.

"Работете заедно, за да осъществите мечтите на България. Хората казаха, че вече не искат да живеят така", допълни тя.

Мика Зайкова издаде кой ще е следващият премиер

"Първото нещо, което искам да ви кажа е - надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, дами и господа", заяви още Мика Зайкова.

Според нея народът е казал, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това е излязло от резултатите на изборите, в които всички партии на промяната са повишили своя резултат.

"Това означава, че народът ни гласува доверие, но това е и отговорност. Разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите и които наистина искат да работят за просперитета на България", каза Мика Зайкова.

По думите й суверенът е казал, че не дава мнозинство на нито една партия, а казва на политиците да работят заедно.

Мика Зайкова коментира и ниската избирателна активност: "Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа".

Според нея това е възможно и това са го показали министрите от служебния кабинет.

Депутатите влезнаха в пленарната зала точно в 9 часа, а заседанието за втори път бе открито най-възрастният народен представител - Мика Зайкова от "Има такъв народ".

Присъства и президентът Румен Радев, и вицепрезидентът Илияна Йотова. БЛИЦ припомня, че на влизане в сградата на НС държавният глава заяви, че днес е ден на надеждата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!