В момента служителите на МВР полагат неимоверно много усилия да разкрият отвличанията, отговори вътрешният министър на въпрос защо не се разкриват похищенията. Той апелира към медиите и обществото за повече търпение. Няма да влизам в спорове със СГП, защото толкова много неща могат да се кажат за прокуратурата, но аз няма да го сторя. Миков изрази учудване, че някои служители на МВР "съпортват отвличанията", както е казала снощи депутатът от КБ Татяна Дончева. Учудвам се, че това го казват и прокурори, добави той.
Дончева и тези шефове на градската прокуратура, ако имат някаква информация,  да я подадат в МВР, призова той. По думите му разговорите в кръчми и седенки не бива да бъдат повод за обобщаващи изявления. Ние знаем, че има такива проблеми, но МВР е огромна система и интегритетът на служителите е същностен въпрос. Има редица случаи, където вътрешната сигурност ефикасно противодейства и ще има още такива случаи, акза той. Но да се правят обобщения и общи изводи за всички служители на МВР е некоректно и пресилено, категоричен е вътрешният министър.  
На въпрос дали в МВР има необходимото оборудване, за да си свърши работата с отвличанията, Миков каза, че материалното осигуряване в МВР не е на това ниво, което е необходимо. Той добави, че се правят всички усилия, особено в последните години, за обновяване на базата и техническото равнище, включително и за звеното отвличания. Всичко е свързано с финансовите възможности на държавата. Имам гаранциите на правителството, че в тази сфера МВР ще има средства за придобиването на много силен капацитет. Работим по това, но това не трябва да бъде тема на публичен коментар, обясни Миков. На въпрос дали има развитие по случая с отвлечения бизнесмен Киро Киров, вътрешният министър заяви, че има развитие по всеки един случай на отвличане и добави, че няма да коментира въпроси, които охотно се коментират от СГП. 
Вътрешният министър каза, че средствата за закупуване на техника са били отпуснати миналата година от излишъка, но по думите му това не става за един ден. При техниката трябва да има подготвен човешки фактор, коментира още той.  
Стана ясно, че е свършил конкурсът за изпълнител на биометрични данни. Днес на страницата на МВР ще бъде дадена информация за спечелилия конкурса.
Миков добави, че ще преразгледа наказанието на някои от служителите на МВР, ако съдебно- медицинската експертиза докаже, че Пламен Куцаров е насилствено умъртвен.
Десислава Вангелова, БЛИЦ