Бившият председател на Народното събрание от ПП Никола Минчев не пожела да коментира катастрофата със загинали полицаи в Бургас. Той просто поднесе съболезнования на близките на починалите униформени. 

"Не мисля, че към момента има по-тежък мигрантски натиск към нашата граница, изключая този ужасен инцидент", добави той в ефира на Нова тв. 

„Темата за газа определено се използва предизборно от всички участници, най-вече от опозицията. Няма такова нещо за купуване на по-скъп газ през посредници. Именно заради това вчера беше заведено дело, за да се разсеят тези съмнения, че се случва такова нещо“, каза Минчев.

Минчев започна да шикалкави, че все пак няма как да е абсолютно сигурен, че всяка една част от газът, който е купен, не е прекупуван от Русия.

„Със сигурност енергийната ни зависимост от Русия е вече в историята, благодарение на действията на последното правителство. Вече имаме диверсификация – различни доставчици. Когато вече един спре доставките, това няма как да засегне цялата икономика“, каза той.

Според него „Газпром“ не е бил и продължава да не е надежден партньор.

Минчев бе помолен да коментира окончателното решение, че арестът на Борисов е незаконен:

„Мисля, че във всеки един казус, трябва да има поставена цел. Съдебното решение казва, че заповедта за ареста е незаконосъобразна. Това е съдебно решение, приемаме го, уважаваме го. Нека работата по случая да си продължи“, каза Минчев.

„Конкретните основания нямат значение. Просто заповедта е отменена. Работата по казуса – по сигналите, трябва да продължи в рамките на преписката, която е образувана. Иначе да, заповедта е отменена“, каза той.

По думите му по преписката няма някакво движение, но може просто да не е огласена все още от разследващите органи.

„Бойко Рашков ще бъде водач на листа, но това ще бъде оповестено малко по-нататък“, каза Минчев.

По думите му Бойко Рашков по-скоро ще оглави КПКОНПИ, а не МВР, ако ПП правят правителство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук