Не са открити данни за нарушения на бившия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков при проверката на депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, заяви в Пловдив председателят й Минчо Спасов.
Уволнението на Драшков е политически ход на правителството, но не е гаф, както го определи лидерът на ДПС Ахмед Доган, тъй като няма нарушение на закона, смята Спасов. Ако ДАНС започне да работи по-добре след уволнението на Драшков, значи този ход е бил правилен, допълни шефът на вътрешната парламентарна комисия. НДСВ не се интересува от кадровите кадрили в ДАНС, за нас е важно агенцията да изпълнява задачите, за които е създадена, каза председателят на парламентарната група на жълтите Пламен Моллов. Според него чрез скандалите в службата може и да се цели опорочаване на идеята за нейното създаване, но не НДСВ цели това.
Минчо Спасов и Пламен Моллов участват в дискусия за търговията с гласове и предприемането на мерки срещу тази порочна практика. Във форума, който се организира от НДСВ и фондация „Фридрих Науман“, се включиха политици, анализатори и медийни експерти.
Димана Тодорова, БЛИЦ