Отстраняването на Иван Драшков от поста заместник – председател на Държавната агенция „Национална сигурност” не би трябвало да се отрази тежко на ведомството, смята председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов.

Ако вярваме, че ДАНС ще подобри работата  при борбата с корупцията по високите етажи на властта, кадровият трус с Драшков не би трябвало да се отрази чак толкова тежко на нея, заяви той в предаването „Неделя 150” по БНР.
Според него обаче е странно защо бившият вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков, който посочи тъмното минало на Алексей Петров, още не е осъден. Призовавам нашата съдебна система да се произнесе колкото се може по-скоро по този казус, заяви Спасов.
Минчо Спасов обвини депутатите Яни Янев и Татява Дончева, че се опитват да кадруват в ДАНС. Не предстои изслушване на председателя на ДАНС Петко Сертов, защото няма нужда от това, посочи Спасов. На въпрос дали вътрешнопартийните конфликти поставят под съмнение бъдещето на ДАНС, депутат от НДСВ заяви, че в неговата партия конфликти няма. /БЛИЦ