"Да ви кажа честно, съм разколебан (дали ще бъде отново министър). Не съм имал още разговор, но напрежението беше огромно. Не беше приятно", каза служебният министър Минеков на брифинг относно дейността си в рамките на управлението на служебния кабинет. 

"Този трети мандат мина при огромно напрежение. Не беше както първите два. Напрежението беше многостранно. Нашият път представляваше едно минно поле. За съжаление, се чуваше повече звукът от мините, отколкото от това, което вършим, от намеренията, и от това, което вече е извършено. Всичко това остава в сянка дори събития които бяха с огромно значение за нашата държава", каза Минеков.

Лакеят на Минеков се фука със СНИМКИ на гурме вечерята си в Давос

"Колкото до мандата, успяхме още се с влизането да започнем разходването на средства, които бяха изоставени по неясни за мен причини. Това, което тръгна, са капиталовите разходи, основно. Те бяха разпределени, насочиха се навсякъде където има нужда. Спасихме училища, спасихме паметници", похвали се той.

По думите му, той и екипът му са успели да спасят музеите и музейните работници с допълнителни 5,5 милиона лева. 

Над 1700 творци получиха творчески стипендии за общо 7 млн лв., а 38 млн. лв. от национален фонд „Култура“ стигна до своите получатели, до последната стотинка, съобщи още той.

"Има вече средства, които да насочим към ремонта на софийския нотариат", каза Минеков. "Ще бъдат заделени пет милиона и половина лева - за консервация и реставрация, и пълен ремонт. Ще видим след това как ще се ползва", добави той, цитиран от БТА.

Проф. Минеков коментира, че е разколебан дали ще бъде отново министър. "Да ви кажа честно, съм разколебан. Не съм имал още разговор, но напрежението беше огромно. Не беше приятно. За съжаление, наистина тук се обръщаше повече място за скандалите.

Но знаете, че аз съм нетърпим по отношение на безобразията, които се случват, по отношение на корупцията, която съм виждал в миналото. Битката беше твърде тежка и ще продължи дълго време, тъй като, освен министър, аз продължих да бъда и гражданин", каза министърът. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук