Договорът за техническо изграждане на тол системата върви по график. До 16 август трябва да имаме изцяло изградена техническа част на системата. Това каза регионалният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос за напредъка в изграждането на тол системата на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, предаде агенция „Фокус“.

„В частта винетка системата е работеща. Надграждаме всички проблеми, които се появяват във връзка с администрирането и техническото обезпечаване. На този етап в частта винетки и електронни винетки се работи успешно. Нямаме сериозни проблеми“, посочи тя.

„Увеличават се приходите от електронните винетки. Инспекторите на тол системата повишават капацитета и опита си“, коментира регионалният министър. „Поехме ангажимент целият процес на отчитане на средства, които се генерират от пътуване по републиканската пътна мрежа, да бъде технически администриран, но системата да не работи ефективно в частта плащане“, обясни Петя Аврамова.

„Тоест техническото опериране да е налице, да не е налице търговското опериране. Да дадем възможност на превозваческия бранш сам да си проследи пътуванията и парите, които ще се дължат за тях“, допълни министърът.