Следващата седмица започва строителството на 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка от Ябланица до пътен възел Боаза. Това каза пред журналисти във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който инспектира ремонтните дейности по пътната инфраструктура в града, пише "Фокус".
„Надявам се другата седмица, до 22 март, да успеем да извадим строителното разрешение за западния участък – 9,3 км от Ябланица до разклона за Тетевен, пътен възел Боаза. До два месеца ще сме готови със строителното разрешение на 16,5 км в източна посока – от Белокопитово до пътен възел Буховци. Стартираме с тръжната процедура за 52 км до разклона на Плевен – Ловеч. Тази година реално 25 км от автомагистрала „Хемус“ ще се сторят, като и следващата година ще бъдат изградени общо близо 77 км“, заяви министър Нанков.

Николай Нанков отбеляза, че със заповед на инж. Дончо Атанасов от вчера зимното поддържане по републиканската пътна мрежа е прекратено, но службите са в готовност при евентуално ново влошаване на времето. Министър Нанков посочи, че има спестени средства от зимно поддържане на пътищата, като окончателната сума ще бъде ясна след няколко дни. Тя ще бъде използвана за рехабилитация на няколко пътни участъка.