Призовавам президента Румен Радев също да разкрие SMS-те и комуникациите си, защото личния пример е много важен.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БНТ по повод искането на президента Радев правителството и министрите да разкрият комуникациите си с Васил Божков и бизнеса.

Социалният министър изрази съжаление, че президента влиза в такъв режим на диалог, защото това е липса на държавническо мислене, каза още Сачева.

„Не може да заставаш зад тезите на  човек, които е обвиняем, и да вярваш на картинки в социалните мрежи. Важно е да се говори по сериозните теми, а не да се говори по сверите на шоуто, защото в момента в шоуто имаме огромна конкуренция“, каза още Деница Сачева.

Режим на диалог с източника на тази информация, представена от обвиняемия Божков - няма, хората са в заблуждение какво се случва, невинността на Божков трябва да се докаже в съда и едва след като бъде доказана, може да се проверява каква е истинността на неговите твърдения и публикации, обясни още социалния министър.

„Това което е ясно, е  че има политическа заявка и някой, който е обвиняем, иска да бъде алтернатива на властта. Не може да заставаш на страна на човек, които не плаща данъци и е обвинен в още 18 престъпления. Ако това е алтернативата, която ще отиде на следващите избори, би било абсурдно“, смята Сачева.