Интересно съобщение пусна на стената си във Фейсбук министърът на транспорта Николай Събев. "На екипа си предлагам работа, не работни места", написа той.

Коментарът му веднага отприщи лавина от коментари.

Ето някои от тях:

"Мдааааа, добре е служителите в държавната администрация да го ПРОУМЕЯТ. Там са на работа, не на хранилка."

"Никой не му се работи вече , както казва дядо Алеко „Пази, боже, сляпо да прогледа". Огледайте се и ще видите държавни служители живеещи в охолство и лукс и задъхващ се частен бизнес с нов подарък - нова минимална заплата. Ей това да имаш парите на цяла нация и да не можеш да измислиш как да изградиш нещо е уникална работа на това правителство , само се мисли за текущи разходи и заеми."

"Хората работа не търсят. Поне не и у нас."

"Истински бизнес подход! Нужен е в цялата административна верига на държавата!"

"На държавните служители, всеки ден трябва да им се казва, че те са там, защото ги има обикновените хора-превозвачи, земеделци и т.н. И те са в услуга на тях. Защото ако ги няма, тези малки "двигатели" на бизнеса, то няма да има нужда, нито от администрация, нито от министерства, нито от министри."

"Късмет г-н Министър със тежката задача за оздравяване на една умряла система като БДЖ И НКЖИ . Аз лично вярвам макар колкото и да Вие трудно, че ще се пробвате да я възродите и съживит . И моля Ви , да незабравяме че железопътният транспорт е лицето на всяка една държава. Хубав и успешен ден."