Коалицията ще трябва да бъде опазена и то не само до края на годината. Не се притесняваме от избори. ДБ е показала, че няма притеснение от това. Не е моментът за страната сега да има нови избори. 

Това заяви в ефира на "Здравей, България" депутатът от ДБ Иво Мирчев. 

Това, което зависи специално от ДБ, ще бъде направено. Времената са тежки

"Не всички в коалицията се заливаме с жълто-кафеви неща. Това, което се случи с БНБ е срамно. Има по-важни теми, например скока на цените. Времето, което отделихме на това какъв бил Каримански, трябваше да го разпределим за това как да помогнем на енергийно бедните хора. Дано всички да са си направили изводите в коалицията и се държим вече като държавници", коментира Мирчев.

"От самото начало вътрешнокоалиционната ни уговорка е, като има конкретно предложение, първо да се обсъжда между нас в коалицията и после да отива до Народното събрание. Нов управител на БНБ трябва да бъде избран, няма лошо Радев да продължи за момента да изпълнява функциите си. Трябва обаче да излезем с обща кандидатура. БНБ е особена институция", обясни Мирчев.

"Трудно е в коалицията, с БСП имаме много различия. Не се държим със сламка във властта, имаме тежка икономическа криза и война, не трябва да оставаме без правителство", каза той. 

"ГЕРБ не са печеливши, защото не увеличават резултата си. "Възраждане" да заради руската пропаганда, която се лее. Това, което се случва, минава абсолютно всякакви граници", категоричен бе той. 

"Македония трябва да е в ЕС, но не за сметка на българския интерес", каза той на въпрос дали има разлика между позицията на Външно министерство и тази на Кирил Петков. 

По думите на Мирчев има единство.