Очаквах по-опитните колеги да опитат да ни покажат с менторски подход какво е да си депутат. Имаше доста нападателно посрещане от опозицията и по-опитните партии. 

Това заяви пред "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на Народното събрание Мирослав Иванов. 

Често народните представители забравят, че трябва да са пример, допълни той и сподели, че не е очаквал работата си в парламента така. 

"От ПП имаме ясен фокус и следваме ясен път - да бъдем промяната, българите могат много повече", категоричен бе той. 

„Продължаваме промяната“ имахме лошия късмет да поемем управлението под знака на няколко кризи – пандемията, инфлацията и като капак на всичко дойде войната в Украйна“, каза още Иванов.

Няма да има проблем да осигурим мнозинство за промените и гласуванията, допълни депутатът: "Коалицията отново ще излезе единна."

"Получават тези, които имат нужда  - компенсациите са за най-засегнатите групи", обяви зам.-председателят на Народното събрание. "Не следва правителството да излива пари заради опасности от кризи."

Представях си Народното събрание като място, в което дебатира елитът на нацията, но реалността се оказа малко по-различна, каза още Иванов.

Колегите ни от останалите парламентарните групи ни нападат непрекъснато. Много често се нарушават процедури, те забравят какво е да си народен представител, че ти трябва да си пример за подражание, каза Иванов.

Според него до няколко седмици в парламента ще бъде внесен проектът за актуализация на бюджета и до края на юли трябва да бъде гласуван и на двете четения.