Мистерия с кабинета. Гласуването на новото правителство липсва от седмичната програма на парламента, пише Стандарт нюз бг.

След като Мария Габриел представи предложението си за нови министри, Румен Радев веднага разписа указа за вкарването му в Народното събрание. Това се случи преди 17,30 часа. 

Малко по-късно ПП-ДБ дадоха извънредна пресконференция. На брифинга бе обявено, че министрите от малката коалиция в папката на Габриел, се отказват от постовете си.

Оттам призоваха още президента да оттегли указа, с който предлага на Народното събрание да гласува кабинет, а председателят на Народното събрание да не включват точката с гласуването на кабинета в  дневния ред на парламента. 

Точка за гласуване на новото правителство обаче няма в седмичната програма на Народното събрание. По план утре сутринта депутатите ще започнат работа с промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Възможно е обаче председателят на парламента Росен Желязков да предложи включване на точката за кабинета преди гласуването на дневния ред утре сутринта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук