Бойко Борисов си е лидер на партията. Тя се идентифицира до голяма степен с него. Той даде крачка встрани, излъчи друг кандидат за министър-председател. Направи жестове, които прочете във волята на гражданите. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Дадени са ясни сигнали. След следващите избори ГЕРБ ще е партия, с която ще трябва да се говори. Ние отново ще подадем ръка на партиите.

„Ние показахме както гъвкавост, така и възможност да работим с другите. Демокрацията е диалог. Не можеш да тръгнеш с послания за  изчегъртване. Това е неприемлива и непозволима риторика. Това хората го виждат и няма да останат слепи за тези сигнали”, добави Митов.

"Може би ще трябва да направим още стъпки, ще трябва да го разчетем по време на кампанията и след като българските граждани дадат своя вот. Ние показахме гъвкавост, демокрацията е диалог", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.     

Той коментира и действията на служебното правителство и рокадите, което то предприе. По думите му кабинетът е подчинен на един човек, който "има за нещо да си връща".

"Прави неща, които излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Аз съм бил част от служебно правителство - когато службите си изпълняват задълженията, аз нямам право да обръщам администрацията наопаки, за да задоволя собствени си амбиции.

Служебното правителство се занимава с реваншизъм, вместо да организира избори. Действията на служебния кабинет са болшевишки“, изтъкна той. 

Радев обясни, че тези хора трябва да са лоялни на България. Как президентът Радев установи нелоялност към България? Това излиза извън всякакви рамки. Той се олицетворява с държавата ли?", попита той. 

"През задния вход влизат неясни субекти, бяха сменени 24 областни управители. Там всички са някакви хора, които са изключително съмнителни", каза още Митов.