Няма връзка между разработката "Лиани" и разследваенто срещу Христо Ковачки, заяви депутатът от БСП Младен Червеняков по бТВ. Той присъства на вчерашното изслушване на бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков и на бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов от комисията по вътрешна сигурност по разработката "Лиани".
Според Младен Червеняков  изтичането на информация е един от сериозните проблеми на разследващите органи.  Той каза още, че това е станало и при "Лиани" и по разследваенто на Христо Ковачки.
Това, което е важно, е че това ръководство на прокуратурата и на ДАНС взема решителни действия за противодействие на престъпността. Започва се дейност в полза на държавата. Започва да се осъзнава, че Европа значи правила и спазване на правилата, заяви Червеняков.
По повод на вчерашното изслушване на Иван Драшков и Ваньо Танов от комисията по вътрешна сигурност за разработката "Лиани" депутатът от БСП заяви, че няма сензация. По думите му няма прикриване на информация.  Направи ми впечатление за леко разминаване между казанато от двамата - Драшков казва, че е оказана логистична подкрепа. Танов каза, че е било включено лице, което е представлявало оперативен интерес. Не мога да направя извод, че става въпрос за черна каса. Става въпрос за корупция и са замесени отговорни лица, заяви още Младен Червеняков. /БЛИЦ