Никога не съм коментирал бивши и настоящи министри. Това ми е възпитанието. Оценката на един вътрешен министър го дава обществото и служителите, които той ръководи. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият вътрешен министър Младен Маринов.

„Не одобрявам начина, по който се сменят ръководители, професионалисти, които в последните години са разкривали тежки случаи като разчленените трупове в Негован, убийството на Станка Марангозова.

В последните години няма неразкрито убийство и неразкрит тежък криминален случай”, коментира той.

По думите му смените са направени набързо, без необходимите проверки, без да се обясни защо се правят. „Г-н Иванов беше един изключителен професионалист, който си е изпълнявал дейностите по закона”, каза Маринов по повод освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Службите не са действали като бухалка. Действали сме винаги в институционален синхрон с прокуратурата, с ДАНС, с НАП, с митниците”, каза още Маринов.

Във връзка с твърденията, че са подслушвани хора от протеста,  Маринов заяви, че такова подслушване не е разпоредено и няма как да се разпореди.

По думите му проверка е установила, че не е имало незаконно подслушване. „Новата система за прилагане на СРС-та така е направена, че да се осигурят максимално правата на гражданите. Нямам информация да са подслушвани политици”, подчерта той.

„Наблюдавам изключително притеснителна тенденция. От 2-3, дни на база на сигнали, които сами можете да видите, се привикват кметове на ГЕРБ, общински съветници, симпатизанти, което е пряко намесване в предизборната кампания.

Маринов коментира и срещата на Бойко Борисов с президента на Турция Реджеп Ердоган. По думите му, тя не е изненадваща. „Те са приятели. Той е в качеството на лидер на политическа партия и най-вече като Бойко Борисов. Това показва, че той е приеман в съседните страни, хората го уважават”, каза бившият вътрешен министър и добави, че може би тази среща ще помогне отново да се засили работата по границата.