ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ-СДС. Това обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на Движението Мустафа Карадайъ след края на разговорите между двете формации. Те се състояха в зала "Запад" на парламента, предава БТА.

Вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков беше внесен тази сутрин в деловодството на Народното събрание с 59 подписа и мотивите към него. Той е за провала на правителството във финансово – икономическата политика.

"Това управление трябва си ходи, това е некадърно управление, което трябва да спре. Аз съм уверен, че ще намерим достатъчно гласове, дори от ИТН са разбрали, че това управление не води до нищо добро" заяви Петров. И заяви, че най-доброто решение са избори възможно най-скоро. 

"Възраждане" ще подкрепи вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, заяви лидерът на партията и парламентарната група Костадин Костадинов.

"Ние първи заговорихме в този парламент за това, че правителството трябва да бъде освободено предсрочно и уволнено, така че от тази гледна точка, ако разполагахме с необходимия минимален брой подписи от 48, колкото са нужни, за да се внесе такъв вот на недоверие, отдавна щяхме да сме го внесли ние", посочи Костадинов.

 "Растящата инфлация в резултат на неразумни мерки, външнополитическата намеса във вътрешните работи на България и  предателската политика спрямо Северна Македония" са мотивите на "Възраждане" да подкрепят вота на недоверие.

"След днешното изслушване на Теодора Генчовска на Кирил Петков трябва да му бъде повдигнато обвинение. И това е най-малкото, което може да последва", каза Костадин Костадинов.

Той беше категоричен, че не са правени опити за привличане на депутати от "Възраждане" за подкрепа на правителството.

Десислава Атанасова от ГЕРБ каза, че по-късно днес ще имат среща и с ИТН, а от БСП засега нямат отговор на поканата.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ