"Решението на Реформаторския блок е да започне поредица от предварителни разговори, които да докажат или отхвърлят възможността в този парламент да има стабилно мнозинство. Това е единствената цел на тези разговори". Това заяви в предаването "Лице в лице" министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.
"Да идва каквото кажат хората. Позицията на ГЕРБ е, че те не искат да влизат в конкретни разговори. В РФ и ГЕРБ има доста скептицизъм, дори не е нужна волята, трябва по-голямо количество политически сили да се завърнат в реформаторска програма. 

Целта е да се изследват възможностите, да бъдат извървяни публично, а не да има партийно задкулисие. ГЕРБ дадоха заявка, че ще участват в консултация, ако РБ вземе решение да получи мандата", разкри още Москов.

"Няма да излъчим нито едно политическо лице от Блока, ако съставим правителство. За тези две години не ми е било нито толкова топло и уютно, знам, че съм направил важни неща. 

В следващите дни парламентарната група на РБ ще има заседание. От ДСБ нито съм се отказал, нито се отказвам, аз съм основател на партията. Всеки, който напусне РБ (визирайки Радан Кънев), бойкотира всички усилия и ни връща във времето на Първанов и Виденов", заяви министърът на здравеопазването в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!