Споделяме някои от реакциите в социалната мрежа след изтеклия скандален запис от закрита среща на депутати от ДБ, на която съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че  "не е важно как върви икономиката, доставките на газ и цените, а това кой ще управлява бухалката КПКОНПИ".

"След като го записаха за Маджо, снимаха го в джипа на Бобоков, записаха го как говори, че властта си прави бухалка чрез КПКОНПИ, можем да обобщим, че Христо Иванов е най-прозрачният политик", пише журналистът Ивелин Николов.

Соня Колтуклиева:

Писахме, обяснявахме, разказвахме за пошлото лицемерие на градската-и-разградската десница. Те се правеха на велики и недостижими. Слугински медии с грантове от “Америка за България” стимулираха самочувствието им. Отвън - горделиви, отвътре - гнили. 

Саморазкриха се! Самовзривиха се! Един включен микрофон и цялата пошла демагогия лъсна на показ. Браво, Слави! Не играй тяхната игра. Избори - да!

Николай Бареков написа: Христо Иванов без да знае, че се самозаписва и излъчва на живо напълно законно в НС: "КПКОНПИ ще е бухалка, трябва да участваме в нея". Кое още не е ясно?

Само май за Гнома Атанасов не е ясно, щото вика: "Как така стана, че се записахме!?" Ей, като грабне народът бухалката скоро ще видите истинската социология... И пак вика по БТВ джуджака опорката: "Третият мандат на БСП е втори мандат на първия". Хахахаааааааааа

Режисьорът Стоян Радев:

Симпатизантите на ДБ смятат, че в записа на Христо Иванов няма нищо лошо. Така и симпатизантите на ГЕРБ смятат за едни други записи. Така и симпатизантите на ДПС смятат за компроматите по техен адрес.

Така и симпатизантите на ПП смятат за едни видеа и нарушения на конституцията. Така и симпатизантите на БСП смятат, че 45 години не стигат.

Излиза, че на симпатизантско ниво в държавата проблеми няма. Симпатизиращите симпатизират, каквото ще да става.

Но… от площада на 2020-а насам ние отново заживяхме в комунистическия свят на “голямата и малката правда” и на “партията е права, дори когато греши”. Така че, да ни е честито.

"Чашата днес преля, Христо този път се оля", разгневиха си и доскорошни фенове на Иванов, визирайки серията му от гафове в последно време, като изпусната реплика за Маджо на Орлов мост и привикването в джипа на Бобоков.

"Христо Иванов доказа, че кръвта вода не става. Той идва от комунистически род и винаги го е теглело към комунистите. Самият факт, че влезе в преговопри с наследниците на БКП, беше срамен. Срамно бе и колко самоотвержено подкрепя комунистическия следовател Бойко Рашков за шеф на КОНПИ", смятат столичните либерали.

Лидерът на НФСБ Борис Ячев заяви:

Това беше! Един ,,по грешка" включен микрофон изяде шанса за ново правителство на Промяната! И показа на живо лицемерието на ,,умните и красиви демократи", които говорят едно, но мислят съвсем, съвсем друго! В прав текст Христо Иванов, без да знае че го излъчват, си каза всичко, каквото мисли за партньорите си:

-ПП се дели на две крила- Лена Бориславова и ... другите!

-ИТН е "мафия и не трябва да има министри"!

-Бойко Рашков ще е бухалка!

-Корнелия Нинова не е свършила нищо, само гледа да остане министър!

-За ДБ преговорите са ,,словесни еквилибристики" с които ще хвърлят прах в очите на хората!

Е, остана ли още нещо за казване?!!

А, да: Христо Иванов и групата му са лъжци и лицемери, на които не трабва да се има доверие! И никога такива хора отново в Парламента!

Бившият шеф на МВР и депутат от ГЕРБ Младен Маринов: 

Този кадър, уловен днес от камерите в Народното събрание, много ме развълнува.

Върна ме в едни от най-добрите години на полицейската ми практика. Тогава с колегите разследвахме обир в столична къща. За наш професионален късмет, в дома на пострадалите имаше видеонаблюдение. Докато преглеждахме записа установихме, че камерите са запечатали една определено незаконна визита на наш мургав събрат във въпросната къща.

Той, също като нас (но с неудоволствие) бе установил, че е останал запечатан за нуждите на органите на МВР. Никога няма да забравя кадъра с неговите очи, безпомощно вперени в камерата и примирени с неизбежния ход на съдбата и справедливостта на закона...

За моя радост, днешният кадър, запечатан от камерите в парламента, не се отнася за престъпление или друго нарушение на закона. А за разбулване на задкулисието в политиката и "дълбоката държава" в България.

Следва неизбежният ход на българския избирател...