„След 5 вота избирателят е изморен. Хората трябва да знаят какво точно предлагат партиите. България има геополитическо мнозинство за външната политика“. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски по btv.

„Най-важното обаче е България да има стабилно правителство, подкрепено от геополитическо мнозинство. Решението за помощ на Украйна закъсня, но се случи. Важно е такива решения да има и занапред. Войната определя икономиката и политиката в света и ние също трябва да се съобразим“, каза още Нейнски.

Според нея е срамно поведението на БСП и „Възраждане“ относно Гладомора и почитането на паметта на жертвите на комунизма. 

„БСП отказва да се развива, да се променя и да се социалдемократизира“, каза още тя. 

Нейнски коментира и случаят с побоя над Християн Пендиков в Северна Македония.

„Това е провокация, която беше насочена не само срещу България и срещу македонците с българско самосъзнание. Това беше провокация включително срещу европейския път на РСМ.

Тоест срещу управлението в момента в Северна Македония, което заявява, че иска РСМ час по-скоро да започне преговори и да стане част от европейското семейство. В случая отговорността е изцяло на плещите на политическия елит в Северна Македония“, допълни тя .

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук