Политиката преди всичко е вършене на работа, да намериш правилната формула как да си полезен на хората. Това заяви напусналият НС депутат Георги Гвоздейков в ефира на bTV.

Припомняме, че депутатът от „Продължаваме промяната“ поиска да напусне Народното събрание, за да оглави новото дружество за спешна помощ по въздух.

Мълниеносно: Напусналият НС депутат от ПП стана шеф на...

"Аз не съм длъжен да излизам на трибуната и да изпадам в обяснителен режим", посочи той защо не е съобщил по-рано за намеренията си.

Гвоздейков уточни, че е дал доста от времето си, докато е бил в парламента това да се случи.

"Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства. Така се развиха нещата, че аз в последствие се включих в този проект. Екипът ни бе моторът", заяви Гвоздейков.

Той посочи и защо веднага не е оглавил проекта, а е чакал досега. "Конкурсът е обявен още октомври месец, много преди изборите. Той беше отложен, имаше въведени ковид мерки и приключи много по-късно", поясни той.

"Аз не съм ходил да се моля на който и да е да заемам някаква длъжност. Бях поканен от премиера Кирил Петков за този пост. 2 пъти съм отказвал този разговор, поради това, че очаквах да се случи това, което се случи вчера в парламента. Когато човек е с чисти чувства, изкарват се манипулации", посочи Гвоздейков.

По думите му България трябва да иде на избори. "ИТН допринесоха много за вота на недоверие на това правителство и да се достигне до такава ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит, при положение, че имахме вече такава конфигурация. Да направим 2-ри опит е компромис, а на България наистина и трябва промяна. От избори няма нищо страшно. България трябва да върви по различен път и ние трябва да работим в тази посока", смята той.