Проверили сме 45 обекта, от които много автосервизи, пунктови за вторични суровини и различни цекове. В тях се горят неразрешени предмети. Например в автосервизите са купени печки, които горят масло, но самото горене на масло е забранено. 142 000 лева са глобите, които са наложени за това нещо. Това заяви в ефира на "Лице в лице" министърът на околната среда и водите Нено Димов.
"Преди няколко часа имах много важна среща. Поканих госпожа Фандъкова, директорът на НИМХ и деканът на Физическия факултет на СУ. Стигнахме до споразумение - учените да се опитат да интегрират информацията, която се събира от тази мрежа за качеството на въздуха и в рамките на 6-8 месеца при различни климатични условия да имаме поглед над резултатите", каза той.

"Софийска община ще купи по проект и 20 нови станции за измерване на мръсния въздух. Трите системи трябва да бъдат интегрирани", каза Димов.

В тази зона става единствено за водохващане и за питейна вода, а това е точно това, което позволява закона", каза министърът относно спорния район на Пирин, заради който към момента има протести против втория лифт в Банско.

Той отново посочи, че всъщност исканията на демонстрантите са политически. "Естествено, че има хора, които чистосърдечно протестират, но аз искам да разгранича тези хора. Има обаче много, които събраха под 2% на последните избори и в момента "яхват вълната" и правят демонстрациите чисто политически", каза той.