Нено Димов бил поканен лично от Красимир Каракачанов в качеството му на експерт по околна среда. Това коментира бъдещият министър на МОСВ в кулоарите на парламента.
Той припомни, че е започнал кариерата си като младши специалист в Агенцията по околна среда, а след това и като зам.-министър, но не припомни, че това беше по времето на кабинета на СДС. Не спомена нищо и за политическия си път от синята партия в ДСБ и оттам в ДБГ, за да акостира в Института по дясна политика, съобщава Канал 3. 

"Пак казвам, аз съм експерт, в това си качество съм поканен, защото политическата ми кариера, като такава, е свързана с това, което наричаме автентична десница. Така че тук приемам номинацията си като номинация като към експерт", коментира Димов, който допълни, че през последните пет години преподава на студенти по публична администрация по околна среда.

Подчерта още, че в минало Народно събрание е седял през три места от Красимир Каракачанов, но близостта им се изчерпвала с това. Обеща да прави проверка на извършеното от служебното правителство. "При всички положения ще трябва да се прегледа служебното правителство какво е направило. Нормално е да видя какво заварвам, за да знам откъде тръгвам и накъде да продължа", обобщи Димов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ