Представители на Инициативния комитет (ИК), който издигна проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка за задаващия се на 14 ноември вот, внесоха документите за вота в Централната избирателна комисия (ЦИК).

„Всички знаем, че позицията на президента и вицепрезидента е една много специфична функция. Това са лицата и човекът, които представляват България пред останалия свят. Проф. Анастас Гердживков и полк. Невяна Митева са точно такива лица“, заяви Радомир Чолаков, който е част от ИК.

„Кампанията ще бъде конструктивна, делова и не мисля, че нашите кандидатите ще отправят забележки към останалите кандидати“, категоричен бе той.

„Президентът на България трябва да очаква да получи подкрепа от всички българи. Това не е партиен избор, а държавен. Все още никоя друга партия не се е обърнала към нас за подкрепа.

ИК поема разноските до момента за кампанията, ГЕРБ не плаща разходите. Залата, където обявихме кандидатурата на проф. Герджиков и полк. Митева, я платих аз“, призна Радомир Чолаков.

„За любителите на нумерологията ще кажа, че номерът ни е 7“, каза още той.

„Като археолог мога да кажа, че това е най-хубавото число“, заяви пък проф. Николай Овчаров, който също е част от Инициативния комитет, който издигна проф. Герджиков и полк. Митева.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!