Още преди да бъде разпуснат парламентът, вече се правят предположения за нови коалиции. "Демократична България" поиска обединение с "Продължаваме промяната". От партията на Кирил Петков и Асен Василев не изключват и коалиция с БСП. От "Има такъв народ" категорично заявиха, че ще се явят сами на избори.

"Това, което се вижда, е октопод, който е обхванал страната и всички тези пипалца ще направят всичко възможно да се обединят, да продължават да смучат жизнените сили на този народ, докато той не го съсече. Единственото нещо, което се прие, това е актуализацията на заплатите, на пенсиите, някакви минимални помощи срещу страхотната инфлация, която те допуснаха. Това правителство заби страната абсолютно в дъното", каза най-успешният ни треньор по художествена гимнастика Нешка Робева.

На въпроса дали през последните 7 месеца е имало ли грижа към хората, тя отговори, че не е имало освен повишаването на пенсиите

"Те ако не ги бяха повишили, щяха да напълнят гробищата. На гърба на народя те могат да се упражняват с тоягите си колкото искат, защото тези хора, които ние наричаме млади, за които мислихме, че ще дойдат и наистина ще искат да възстановят страната си, че наистина ще искат да бъдат горди с нея, тези хора за възпитавани и са отрасли във време, в което не знаят какво е студ, глад, не знаят какво значи да нямаш или да имаш едни чорапи и да ги кърпиш или един чорапогащник и да му хващаш бримките, защото няма пари за повече", твърди Робева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея тази война винаги я е имало.

"По-малко ли бяха жертвите в Сърбия? Те направиха едно огнище и оставиха едно огнище. Тук има една пропаганда, насаждане, нежелание да се оправят нещата. Тук ачик се прави така, че тази война да продължи и да бъде заличен един народ, а ние сме машите, с които се вадят въглените от огъня", коментира треньорът по художествена гимнастика.

Тя посочи, че на следващите избори не очаква нещо по-различно от голямо надприказване и голямо надлъгване, защото тези хора са безсрамници, невежи и се отнасят с презрение към българите. Тя сподели, че е гласувала на миналите избори с надеждата, че може би тези хора ще направят нещо. Сега, ако отиде да гласува, ще е за някого, който не е бил в управлението на държавата.

"Младите ще се увлекат по младите. Бих искала по-възрастните хора, които имат опита, знанието, грижата за своите деца, да излязат и да гласуват. Да гласуват за тези, които наистина ще мислят за тях", смята Робева.

Тя се надява в следващия служебен кабинет президентът да не избере хора, които вече са били министри, освен ако не са били успешни, но според нея такива няма.

"Надежда ще има само тогава, ако ние се хванем за косите и тръгнем да се измъкваме от тинята, в която, пак с наше позволение, сме затънали", заключи Робева.