Темата е с продължение. Бойко Борисов и Румен Радев са двама мъже, те са двама души със силно его, те са двама генерали и и двамата са на първа позиция в държавата. Нормално и двамата, на принципа на джунглата, да се борят за надмощие кой ще е алфа мъжкар. 

Това заяви политическият пиар Нидал Алгафари в ефира на Нова тв относно сблъсъка между президент и премиер по темата за Алексей Навални. 

"Те винаги търсят как да се удрят един друг. От това обаче не печели никой, нито Навални дори. Те ще накарат хората, преди изборите, да се разделят много ясно - или сте за НАТО и ЕС или сте за Русия", смята Алгафари. 

"Радев има нужда от подкрепа и я намира в русофилията в България. Той там ще потърси своята сила и ще мълчи за всичко, което се случва в Русия или Москва", каза той. 


"Радев започна кампанията си за президентските избори още от началото на протестите, когато излезе с юмрук от президентската институция. Това беше грешка. Аз не мога да си представя президент да излезе някъде така, като опозиционен лидер", заяви Алгафари. 

"Има нужда от достатъчно дълго време за да може да консолидира онези, които биха се събрали около него", смята той. 

Той призна, че се надява този път управляващите, в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, да не му подарят втори мандат, защото първият му бе подарък от тях

"Томислав Дончев, Фандъкова или Димитър Николов можеха да спечелят изборите за президент още тогава и то на първи тур", каза той. 

"Не смятам, че Борисов ще се кандидатира за президент. В началото на кариерата си искаше да бъде президент, но после усети каква е силата и мощта да си министър-председател, разбра че това е много по-добре от това да си с едни представителни функции", заяви политическият пиар. 

"Досега всичките ни президенти, отивайки на този пост, след това политически изчезват - или се скарват с партиите си или правят странни неща, но замират. Бойко Борисов е достатъчно млад и едва ли ще се бори в момента именно за този пост", смята Алгафари.