"Не смятам, че е имало чак такъв купен вот. Не е голям фактор.

Трябва да поздравя хората, които проявиха инат и не гласуваха. Да видим докога ще стигне този инат.

Бедните хора взимат спокойно 100 лева, за да гласуват, защото знаят, че с техния глас няма да направят нищо в политиката, но ще се нахранят. Няма смисъл да виним тези хора", заяви политическият PR експерт Нидал Алгафари в сутрешния блок на bTV. 

"Много е трудно да виним МВР или друга институция, тъй като и продавачът и купувачът са доволни", категоричен е Алгафари.

Мрачна прогноза

"Правителство по-скоро няма да има. Като слушам лидерите докъде са се докарали, няма как да има правителство.

Трябва им една голяма партия или няколко малки партии, за да се случат нещата. Никой на никого не се доверява. Няма към кой да се обърнат.

Борисов обяви голяма новина на извънреден брифинг! ВИДЕО

По-скоро март отново избори

Няма как ГЕРБ-СДС да съберат мнозинство, защото това значи смърт за останалите партии. Единственият вариант е, ако успеят да се разберат по някакъв начин или при следващите избори да направят лека корекция и да вдигнат бариерата на 8", допълва той. 

Нидал Алгафари и проф. Румяна Дечева

"Някъде трябва да се оспорват резултатите. Против съм хора, които не знаят за кого гласуват да вземат решения за държавата. Време е да се оспорва.

Ние трябва да знаем какво се случва. Дано да се направи правителство, макар и крехко, за половин година. Не можем да вярваме, че хората ще продължат да излизат да гласуват", заяви пък проф. Румяна Дечева, която е експерт по изборни въпроси.

"Не можем да очакваме, че наши сънародници, които живеят на ръба на мизерията, няма да бъдат подкупни. Ние като общество сме ги изоставили.

Който и да дойде, каквото и правителство да има – ако парламентът не постави на преден план ликвидирането на крайната бедност, то ще виждаме и занапред тези изключително лоши примери, срамни за една демократична страна", допълни проф. Дечева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ!