Искането на вот на недоверие към служебния кабинет не е конституционно съобразно. Народното събрание не е давала вот на доверие на служебния кабинет, друга институция е направила това. Според мен няма да се стигне до гледане в зала на този вот. 

Това заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Никола Минчев, който коментира последните скандали в държавата. 

"Ние имахме критики при избора на Димитър Главчев, но само 10 дни след неговото назначаване да искаме смяната му ще хвърли държавата в още по-голям хаос. Стефан Димитров също е бил министър само десет дни, но се видя, че неговата позиция се разминава с позицията на външно министерство от последните години. Целият казус във външно министерство е много странен.

Беше предложен един министър, назначи се Стефан Димитров, седмица след това му се иска смяната, днес пък Димитър Главчев направи екстравагантно предложение да заеме и поста на външен министър. Проблемът с Даниел Митов е, че той е зам.-председател на ГЕРБ, а едно служебно правителство трябва да бъде равно отдалечено от политическите сили.

Не смятам, че тази криза, която се породи с външния министър, се дължи на конституционните промени. Проблемът с външния министър идва от подбора на кадрите, а не от промените в Конституцията. За исканата смяна на земеделския министър нямаше абсолютно никакво обяснение. Това също е много странно", добави Минчев.  

"Не смятам, че буквално седмица преди края на работата на НС да сваляме председателя Росен Желязков е ненужно. Неговото действие по отношение на гласуването на оставката на шефа на НЗОК беше незаконосъобразно и недопустимо, но ние ще сезираме Конституционния съд.

На мен ми прави впечатление, че изслушваните в комисията за Агенция "Митници" са много словоохотливи и непрекъснато се произвеждат новини, а когато дойдат в комисията за Нотариуса, казват само, че не познават този човек. Това ми прилича на предизборна история. Нека първо нещо се докаже за Агенция "Митници" и имало ли е корупция и тогава да се произвеждат новини", завърши Никола Минчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук