За натиск въобще не може да става дума. Това решение ще остане за мен като правилното решение. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков в сутрешния блок на bTV по повод подаването на неговата и на още двама министри оставка след трагедията в Своге.
 
„Мотиви да изтъкваме е безсмислено. Имаме 17 загинали, 21 тежко ранени. Имаме един съсипан човек, говоря за шофьора – виновен или невинен. Това беше категорично правилното решение и на премиера да поиска тези оставка“, посочи Нанков.
 
„Координацията и комуникацията и контрола на подопечни мои структури е трябвало да бъде по-добра“, коментира той относно пропуските в собственото му ведомство.
 
Нанков коментира и думите на Валери Симеонов, че министрите в кабинета работят под страх и натиск от страна на Бойко Борисов: „В никакъв случай. Нито страх, нито унижение. Напротив. Ние подадохме оставки пред премиера по негово искане след наше изразено желание“.
 
Относно твърдението на лидера на НФСБ, че Борисов управлява „еднолично“, той каза: „Убеден съм, че не е прав в случая. Ние сме министри от ГЕРБ. Премиерът не просто е длъжен, той трябва да избира екипа, с който ще работи“.
 
Нанков разкри, че за да подадат оставки, при премиера той отишъл заедно с Валентин Радев. Ивайло Московски бил в болнични. „И трите оставки са депозирани. Бъдете спокойни“, заяви той.
 
На въпрос какво им е казал премиерът по време на тази среща, министърът в оставка отговори: „Да не отваряме неща от кухнята. Това, което трябваше да ни каже – крайно време беше да подадем оставки“.

„Пътищата в България до скоро се проектираха по съветски модел. Сега е по немски модел“, посочи Нанков.
 
„Не мога да твърдя, че има корупция в строителството“, категоричен беше той.