Терористичните нападения около Коледа са нещо характерно. Мисля, че работим много добре с органите на МВР и постигаме резултати. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната в оставка и лидер на БЗНС Николай Ненчев.
Полагаме изключително големи усилия да опазим границите и да регистрираме всеки, който влиза. Всеки чужд гражданин, който влезе на територията на България, се регистрира и му се вземат отпечатъци. Знаем, че "Ислямска държава" се опитва да внедри сред мигрантите свои хора, които да изпрати в различни точки на Европа, посочи Ненчев.

Ситуацията в момента още по-силно налага съставянето на правителство в рамките на 43-то Народно събрание. Разговорите вървят в много конструктивна посока и съм обнадежден. Най-важното обстоятелство е, че има чуваемост. Обединихме се върху една програма, която да бъде ясно разчетена във времето. Трябва да спасим държавата от една тежка и непредвидима политическа криза. Какво ще променят едни предсрочни избори – очевидно политическата конфигурация в парламента няма да се промени и ще се наложи да бъдат правени още по-големи компромиси на гърба на българското общество, каза още Николай Ненчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!