Самият Тошко Йорданов преди каза: „Който веднъж си помисли да гласува с ГЕРБ, значи е национален предател“. Ето сега виждаме как гласуваха. Това заяви пред bTV отцепникът от „Има такъв народ“ Николай Радулов.

„Всичко вървеше добре докато се създаде новото управление и ние получихме няколко министерства“, посочи той когато са започнали проблемите в партията на „Слави Трифонов“.

Той разказа, че на срещи с избиратели в страната „навсякъде беше една и съща сцената – тези ръководители на ВиК дружества, които бяха изхвърлени при служебното правителство, бяха върнати“.

„Тези, които трябваше да бъдат изчегъртани, бяха оставени в малките населени места, сега и вървят и се смеят: „Ние платихме, нищо не можете да ни направите“.

По думите му, ръководителите на отдели в специалните служби на по-ниски нива – до средно управленско ниво, „заплашват всички, че ГЕРБ се връщат и ще има отмъщение“.

„Това е една линия, която ме накара да помисля, че ще има опит за съглашение с ГЕРБ“, каза Радулов.

„Министърът на енергетиката никой не го познава в ИТН. Той се появи отникъде“, добави той.

Радулов посочи, че не съжалява, че не е предложен за министър на МВР. На въпросите дали Кирил Петков му е предложил нещо – постове, пари, място в листите за следващите избори, той отговори с „Не“. „Въобще не сме говорили, никой не е говорил за избори“, заяви депутатът.

Той даде повече подробности и за Христинка Иванова, което първоначално се очакваше да се присъедини към отцепниците, но се отказа в последния момент.

„Когато се събрахме да дадем пресконференцията, каза че я боли глава, че била на село. Обади ѝ се Диян, който живее на един блок с нея, да я закара с колата“, сподели той.

„Радостин ѝ се обади, „Нека да дойда аз да те взема“, обясни Радулов. Според него, в думите на бившия спортен министър Радостин Василев: „Ще ти пратя юристи“, няма заплаха. „Ами юристи. Какви трябва да прати? Филолози ли“, сопна се той на водещата.

„Не ѝ се сърдя на Христинка. Тя е според мен един страхлив човек, който се поклащаше на вятъра“, заяви Радулов и добави, че Иванова преди него е заявила, че иска да напусне партията и че я потискало това, което се случва в ИТН.