Корнелия Нинова категорично обяви пред БНТ, че БСП ще настоява до край за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

"Искаме оставката на цялото правителство, но искаме и чрез нея нови избори и промяна в модела на управление. Защото по време на вота на недоверие го описахме какво представлява. Хора, които се използват като бушони, за да изпълняват частни интереси и след това да бъдат сменяни. 
Това е система от мерки, за да се промени моделът.

Не е просто - те да си тръгнат, а после друга партия да седне и да управлява по старому. 
Искаме предсрочни избори, защото идва криза, защото показаха, че не могат да се справят с кризата, а се задава сериозна икономическа криза. 
Откакто се започна пандемията, мерките, които прилагат, не работят. Трябва да се смени моделът на управление, защото това правителство не се ползва с доверие. Този парламент е делегитимиран", заяви Корнелия Нинова. 

Тя разкри и какво не одобрява в протестите:

"Не одобряваме някои от крайностите на протеста. Не ми хареса издигнатата бесилка или циничните възгласи, протестът трябва да не е агресивен, но основното е, че той заслужава уважение и подкрепа. Утре се включваме в протеста и искаме да покажем съпричасност. Местим Бузлуджа в София, но това е само едно действие от наша страна. 

В предаването "Панорама" лидерката на социалистите проговори и за "врага с партиен билет".

"Изглеждат лошо вътрешнопартийните проблеми. Постоянно ни критикуват за това, което се случва публично между членове на Националня съвет. Точно там имаме проблеми. Иначе БСП не се разцепва. Очевидно допускам и аз кадрови грешки и не съм усетила в началото на мандата си, че има хора, които ще бъдат до мен, за да получат облаги на властта и аз да преглътна това и да пожертвам авторитета на партията заради един интерес."