Взехме 4 решения. Прекратяваме преговорите за първия мандат и възлага на ПГ да гласува "против" предложението на Мария Габриел. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след важните решения, които взе Националния съвет на партията. 

"Не споделяме част от политиките, провеждани от служебния кабинет и не искаме БСП да се ангажира с тях. Това дойде от залата, не беше заложено да се коментира. Служебният кабинет замразява социалната политика и изнася оръжия за Украйна и не искаме да бъдем отъждествявани с такива политики", каза още тя. 

Тя допълни, че партията има устав и ще се работи по него. 

"Нека да се изчерпа варианта за първи мандат, но няма да го подкрепим. Надявам се всички спекулации за отцепници и депутати, които няма да влязат, да отпаднат", обясни лидерът на БСП.  

Тя коментира и хипотезата за "конституционно правителство".

"Юрист по професия съм и конституционно правителство не ми говори нищо. Христо Иванов говори за промяна, да се събере мнозинство, но нищо конкретно не се казва. Общи приказки и лозунги. Четем, че касае вероятно тяхна промяна за семейството между мъж и жена и се цели друго. Хайде, да се изяснят и ще го говорим", посочи Нинова. 

"Смятаме, че една от грешките на Борисов е, че предложи ярка политическа личност за министър-председател. Смятаме, че лидерите и ярките лица на партиите трябва да отстъпим назад", каза още тя. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук