Не е важно дали БСП или ГЕРБ са предложили отпадане на мораториума върху лекарствата, най-важен е резултатът, който удовлетворява болните. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след Председателски съвет на Народното събрание, където бе обсъдено включването в дневния ред предложението за отпадане на мораториума върху лекарствата за онкоболните, предаде „Фокус“.

Лидерът на БСП поясни, че точката ще бъде включена като първа в утрешната програма за работа на Народното събрание. „Предложението, което вкарахме вчера за отпадане на параграф 6-ти се подкрепя от всички парламентарни групи. Сега ще го подпишем като консенсусно такова“, каза Нинова.

По думите ѝ правителството уверява, че не е въпрос на средства. "Радвам се, че има политическа воля тази огромна грешка да бъде поправена“, заяви Нинова.

 „Много сме щастливи заради пациентите, че нашето предложение за актуализация на бюджета на НЗОК  и отпадането на мораториума върху лекарствата, бе подкрепено от всички парламентарни групи и ще бъде подписано от всички председатели на парламентарни групи. Една огромна грешка ще бъде поправена и хората ще получат възможност за лечение и надежда за живот. Внесохме това предложение от името на „БСП за България“ още вчера. Няма нужда от спор кой пръв и кой втори. Тук важното е здравето на българите и сме щастливи, че с тази поправка ще го гарантираме“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след председателски съвет в парламента.