Предлагам ПГ на "БСП за България" да напусне българското Народно събрание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Пленума.

"Със следните аргументи. Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. 

Станишев предупреди БСП за голяма опасност! 

Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. 

Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова, цитирана от Фокус

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерката на БСП обяви защо България се отдалечава със светкавична скорост от европейското бъдеще.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

БЛИЦ припомня, че вчера Нинова зададе интересен въпрос за управление на България и попита да не би ГЕРБ да са свалили Борисов и да са избрали Цветанов.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. . Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!