Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно- изборната конференция на БСП - Перник. Тя поздрави партийната организация за победата на местните избори.

"Вашата енергия и работа направи победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници", каза лидерът на БСП.

"Точно преди един месец Бойко Борисов каза- до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече.

Водопровод няма. Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. За капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева", отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник.

Тя допълни, че министър Димитров е огласил стряскащи данни- 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. "Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийни състояние а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10 годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна- провал заради некомпетентност , кражби и никакъв контрол", коментира Нинова.

Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората- те плащат все по високи цени за вода и стоят на режим. "Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна.

Никой от ГЕРБ не понесе отговорност- нито кметът, нито областният управител. Понесоха я коалиционните партньори от Обединени патриоти. Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа.

Нашата задача е алтернативата на този модел на управление- конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол", заключи Корнелия Нинова.