В последните дни се появиха много новини, някои от които спекулативни. Затова утре лидерът на БСП ще даде брифинг, на който ще бъде разяснено каква е формата и начина, по който БСП ще се яви на изборите.

Диалогът в ляво не е спирал. Това заяви зам.-председателят по коалиционната политика в БСП Атанас Зафиров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

В последните 10 години управлява дясно правителство, а българите обедняват. Това не е нормално. Затова съвсем логично е следващото управление да е ляво-центристко, посочи той.

Зафиров обяви, че е оптимист и вярва, че на следващите избори лявото ще победи. По думите му една от причините 60% от левите да не гласуват на последните избори е било усещането, че лявото пространство е разпокъсано.

„Целта ни е да обединим лявото и хората да имат своето представителство“, коментира зам.-председателят по коалиционната политика в БСП.
Според Зафиров една от причините БСП да загуби изборите е било, че БСП не е била консолидирана, освен това е останало впечатление, че вътре в партията се води битка за постове.

Атанас Зафиров поясни, че се прави идейно обединение в БСП.

На въпрос дали от БСП се страхуват от политическия проект, в който участва бившия премиер Жан Виденов, Зафиров заяви: „Виждайки част от лицата дълбоко се съмнявам, че може да бъде направена някаква връзка с лявото пространство.

Трудно могат капиталисти да се борят за леви идеи. БСП в последните 7-8 години не е била толкова консолидирана, колкото е сега. Никога не сме спирали да търсим съюзници“, увери той.

Зафиров разкри, че предстои да се коригират някои кадрови грешки в листите на БСП за изборите.

„Няма причина да бъде сменен председателят. Той беше избран в близо 80% от гласовете на БСП на провелия се скоро конгрес на партията. Надявам се да няма корпоративен вот и натиск – това са предпоставки за по-добри резултати на БСП на изборите“, уверен е той.

По време на гостуването на Атанас Зафиров бе разпространено официално съобщение от „Позитано“ 20 относно предстоящия брифинг от лидера на БСП Корнелия Нинова.