Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията.

"Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената.", заяви Нинова.

"Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни тя.

Припомням, че както БЛИЦ писа 77-годишен мъж почина, докато чака на опашка за олио в Бургас. Освен това още в ранни се достигна до бой в София, заради желанието на клиентите да се запасят с олио. Оказва се, че ситуацията е подобна в цяла България. Социалните мрежи също гръмнаха заради истерията с цената на олиото и обявената промоция от "Кауфланд" за стоката.