"На системи съм четвърти ден. Много ми се иска скоро да ме изписват, но лекарите преценяват", това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за състоянието си и коронавируса.

"Температурата понамаля, но другите симптоми си ги имам", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя благодари на целия медицински персонал. "Личи им, че са изморени, но са много всеотдайни към пациентите", допълни Нинова.

Лидерът на БСП обясни и защо се е наложило да бъде хоспитализирана.

"В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират", разказа още Нинова.

"Хората да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите и да бъдат дисциплинирани", призова тя. И допълни: "Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж".

БЛИЦ припомня, че тя даде информация и за заразените с коронавирус депутати. "От вчера Богдан Боцев. Чух го, той няма изразени силни симптоми и си е вкъщи. Лекува се домашно. Други засега нямаме", добави Корнелия Нинова и изрази надежда да няма повече заразени народни представители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!