„Ежедневните скандали заглушават най-важния въпрос за мнозинството българи: скокът на цените, най-вече на храните. Поне от една година твърдя, че има спекула, и че държавата трябва да се намеси. Когато го казахме за пръв път, всички скочиха, че нямало определение за спекула. Само че хората не купуват определение, а мляко, яйца, месо, хляб и сирене на безбожни цени.

Първата ни работа в новото НС ще е това: закон за регулиране на цените. В момента събираме европейския опит от Испания, Гърция, Унгария и Португалия, които въведоха таван на цени на различни стоки и Франция, която се подготвя за такъв. Анализите показват, че в Гърция и Испания инфлацията пада до 6-7%. Нито една стока не е изчезнала от рафтовете. Значи тези мерки работят. 

Успоредно с това в новото събрание ще работим за повишаване на доходите. Както видяхте, увеличението на майчинство, детски, минимална заплата за работещите бедни и пенсиите, което БСП направи, не фалира държавата. Напротив: годината приключи с дефицит под 3%. Времето показа, че и за това сме прави.“ Това заяви Нинова на конференцията на район Оборище, София. На нея тя отчете свършеното от депутатите и министрите на БСП и очерта хоризонта за предстоящите избори.

Делегатите приветстваха решението с кого да се правят съюзи след изборите да се вземе на вътрешнопартиен референдум. "Смятам, че така е най-демократично и справедливо. Вие, членовете сте партията, а не тяснопартийното ръководство. По такива ключови въпроси за бъдещето на БСП и на България трябва да решава цялата партия", заключи Нинова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук