"Управляващите нямат нито един закон, приет с мнозинството на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), а това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива, означава плаващи мнозинства. Това е много опасно", това каза в Народното събрание (НС) лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Докога мислите да я карате така? Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си разпределя порциите във властта. Това не е правителство в полза на България, а е правителство на интереси.

Вчера се случи нещо безпрецедентно. Мнозинството сами си блокираха собствения дневен ред, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието.

Чухме да се чувстват като смокинов лист, сега разбирате ли защо БДП прекъсна преговори и разговори?", каза Нинова, визирайки думите на Кирил Петков. БЛИЦ припомня, че по-рано днес той заяви, че има огромен риск в коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Не Гешев, не Пешев, никой не е виновен за нашето решение, а името му е Бойко Борисов. Това, което вие разбирате, че се чувствате като смокинов лист, ние не искахме да сме и казахме, че няма да сме резервна гума на тротинетката.

Късно е либе за китка, дали ще го играете докрай или се пускайте овреме", каза още Корнелия Нинова.

БЛИЦ припомня, че и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остър коментар по повод казаното от Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук