БСП, синдикати и работодатели се срещнахме и взехме две конкретни решения. Това стана ясно от пост на лидера на БСП Корнелия Нинова в личния й фейсбук профил.

„Ръководството на парламентарната група на „БСП за България” и членовете на бюджетна комисия от групата на левицата се срещнахме със синдикатите КНСБ и „Подкрепа” и петте работодателски организации - Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и Конфедерация на независимите синдикати в България.

Нинова изригна: Борисов овладя и...

На срещата бяха обсъдени икономическите и социалните последици от ковид кризата, плана за възстановяване и устойчивост и необходимите спешни мерки.

Представих позицията на БСП, че правителството в оставка на Борисов не желае да изпълнява функциите си и това е огромен риск за държавата, икономиката и домакинствата.

Затова правя 2 конкретни предложения за решения, които внасяме веднага в Народното събрание. 

Първото е парламента да задължи Министерски съвет да внесе актуализация на бюджета, с която да се гарантират средства за антикризисни икономически и социални мерки до края на годината.

Второто е парламентът да задължи Министерски съвет да внесе в европейските институции в срок до края на април Плана за възстановяване и устойчивост. Той се нуждае от корекции и подобрения, за които БСП има конкретни предложения, но с оглед спазване на срока правителството на Борисов да поеме отговорността, за да не се допусне закъснение във финансирането на България.

Синдикатите и работодателските организации се обединиха около тези предложения като най-правилни в този момент.

Ще потърсим диалог с другите парламентарни групи, в името на това да защитим българския национален интерес“, заяви Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!