Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета. Това бяха и мотивите ни за вота на недоверие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изявлението на президента Румен Радев, в което той каза, че снема доверието си от правителството на премиера Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че малко след това лично Борисов отвърна на президента. Освен това премиерът съжали президента с крилата народна поговорка. Коментар по темата направи и Росен Плевнелиев.

"Факт е, че Борисов превърна България в сметището на света. Вотът на недоверие не мина математически, но мина извън парламента. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи", категорична е Нинова.

"Всеки протест е справедлив, така че хората, които имат нужда и чувстват да го направят, да го направят. Не предвиждам бунт, но се надявам, ако хората искат да излязат на протест да го направят", призова лидерката на БСП.

"Не сме участвали в договорка с президента, но назовахме проблемите и търсим решението им", каза още Нинова.

"Ако аз бях премиер и виждам, че народът не одобрява моето правителство, сигурно щях да подам оставка", допълни тя.

"Отдавна има напрежение между институциите и това генерира нестабилност", категорична бе лидерката на БСП.

Попитана как ще коментира думите на премиера Борисов, който каза, че Радев се страхува от проверка и затова е направил речта си, Нинова каза: "Радев произнася тази реч от първия ден, от който е президент. Назовава и посочва всички проблеми". 

Нинова бе попитана какво ще направи, ако Борисов подаде оставката на кабинета и има нови парламентарни избори: "Преди предсрочните избори задача номер едно на всички, които искаме честни избори, е да въведем машинно гласуване и тогава народът да си каже волята, но тя да бъде истинска".

Лидерът на БСП реши да поясни, че за последно се е виждала с президента Радев на КСНС, който е бил преди седмици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!