На пръв прочит на състава на служебното правителство обнадеждаващо е, че президентът Радев не е заложил на тясно партийни пристрастия, а водещото е професионализмът, коментира новият председател на партия АБВ Константин Проданов, цитиран от БТА.
Той проведе тази вечер първата си среща като председател на партията с областната структура на АБВ във Враца. Според Проданов, въпреки че има резерви към една - две личности сред служебните министри, това е като цяло добър работещ екип. Той изрази надежда назначеното от президента Румен Радев правителство ускорено да организира честни избори.

Друго, което служебното правителство трябва да свърши, е да предложи еврокомисар, какъвто България няма от няколко месеца и вече сме станали за смях, смята Константин Проданов, като уточни, че това е в прерогативите на президента. "Ако се остави на редовно правителство да направи това предложение и ако изобщо се състави редовно правителство след предстоящите парламентарни избори, може България да няма еврокомисар шест и повече месеца, което няма аналог в Европейския съюз", коментира той. Константин Проданов посочи, че на първата си среща с общинските председатели на структурите на АБВ в област Враца целта е не само да се запознае с хората, но и да обсъдят развитието на партията и подготовката за изборите.

По думите му, АБВ трябва да се върне към своето начало - партия като движение, в която идеите се генерират отдолу-нагоре като се привличат да участват повече хора. Той отбеляза, че на изборите ще се явят като лява формация, отстояваща традиционните леви ценности, но предлагаща конкретни мерки и решения.

Целта на АБВ е спечелването на мандат във Врачански район, но целта е не да минем бариерата, а да имаме по-голяма парламентарна група в следващия парламент, за да защитаваме политики, допълни Константин Проданов. В отговор на въпрос той каза, че номинациите в партията са започнали и ще заложат на авторитетни хора, професионалисти, неопетнени и свързани с лявата кауза.