Докато се чакаше гласуването на кандидатурата ми за министър на вътрешните работи, не съм се разколебал. Увереността ми идва от това, че зная какъв екип съм ръководил и с какви хора работя. Смятам, че мога да бъда полезен и на този пост и да направя така,че политическият кабинет да подпомага основната дейност на министерството. Това заяви в първото си телевизионно интервю като министър на вътрешните работи Младен Маринов.  

По повод критиките, които държавният глава отправи към номинацията му, Маринов заяви, че ако няма критики, няма да е реално. „Пълно право на президента е да дава оценка и да прави коментари. Статистиката ясно говори – резултатите, които имаме, са факт, и смятам, че добре организирам, а колегите добре изпълняват задълженията си. Имаме добри резултати във всички направления на дейност. Сравнение с други периоди тенденциите са добри”, посочи той пред bTV.  „Не зная защо президентът е толкова остър в критиките си. Не мога да търся сметка и не бива. Премиерът и правителството са ме предложили, парламентът е гласувал номинацията ми.

Ще положа всички усилия да работя в добър диалог с всички институции. От мен може да се очаква диалог и съвместна работа”, каза още Младен Маринов.

Той не пожела да посочи в ефир името на новия главен секретар на МВР, но от думите му стана ясно, че вече има нещо предвид. Опитите на водещата Цветанка Ризова да измъкне име от него не дадоха резултат. 

„Трудно е да се избере главен секретар. Директорите на главните дирекции наистина са професионалисти. Който и да бъде избран, няма да е грешка. Аз, като главен секретар, съм се отнасял така с колегите, че да създам екип, който да работи. Винаги съм търсил коментари и критики, спорове, за да стигнем до правилното решение”, заяви той.