Ще внесем проект великденската ваканция на депутатите да бъде отменена. Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти в парламента.

"Смятаме, че парламентът трябва да заседава. Става дума за два дена след празниците официалните и няма нужда парламентът да бъде в почивка. Още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме създаването на първите комисии.


Това, което категорично смятаме, че трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия, тъй като това го налага. Налагат се изслушвания, налагат се задаване на въпроси и получаване на съответните отговори", заяви още Митева.

Тя отговори и на въпрос дали има консенсус за промени в Изборния кодекс сред парламентарните групи.

"Това все още поне аз не съм го коментирала. Ние днес имаме намерение да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Надявам се да съберем подкрепа по много от пунктовете в законопроекта. Те касаят райони чужбина, пощенското гласуване, отварянето на гласуването на българите в чужбина", каза Митева.