Областният управител Дани Каназирева засега не е взела решение дали ще участва като кандидат-депутат в предстоящите избори, пише Марица бг.

На въпрос дали ще бъде в листата на ГЕРБ или ще участва от друга формация, тя отговори, че към този момент това не и е приоритет.

„Докато съм областен управител ще работя по всички ангажименти, които съм поела, както и за проблемите в областта“, каза Каназирева.

Тя допълни, че към настоящия момент нито може да потвърди, нито да отхвърли вероятността да участва в някоя от листите на предстоящия парламентарен вот. 

Каназирева събра парламентарно представените групи за консултации как да се разпределят местата в районната избирателна комисия в Пловдив.

Срещата е минала диалогично, като партиите са имали съгласие относно разпределянето на ръководството на Районна избирателна комисия в 16-ти многомандатен избирателен район, увери губернаторът.

Като парламентарна партия с най-много депутати ГЕРБ получава седем места в 19-членната РИК. БСП получава 6 места, ДПС-двама, ВМРО и НФСБ - две, Воля и Демократична България по едно.

От Атака на срещата присъстваше Димитър Керин, но без право на глас, защото ОП не пожелаха в коалицията си хората на Волен Сидеров.

За председател на РИК е предложен юристът Илиан Иванов от ГЕРБ.

За двете зам- председателски места са били предложени хора от Обединени патриоти и ВОЛЯ, които предложения също са се приели без възражения.  

 Единственият спор, който е възникнал при областния управител е бил между БСП и ДПС за това кой да бъде секретар на РИК-Пловдив. Решението ще бъде взето от ЦИК-София.

В 13 часа започват консултации и за РИК в Пловдивска област.