„ГЕРБ по отношение на процедурата отново ясно заявява своето становище. Това, че в сътворения нов Изборен кодекс, не е описан прецедент да няма председател, да се реши проблемът, не е наша работа. Отговорността за ЦИК и изборните правила е ваша, вие сте си ги изработили“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на вторите консултации за сформиране на ЦИК при президента Румен Радев.

Манолова се включи в разговора и предложи кадър на „Има такъв народ“ да заеме председателското място. „Камелия Нейкова би била добрият избор, зад който да застанат и останалите парламентарни сили“, каза тя.  

Тошко Йорданов помоли и останалите представители на другите политически сили да се изкажат в такъв сучай дали биха подкрепили г-жа Нейкова.

От БСП обявиха, че ще подкрепят подобна кандидатура за председател на ЦИК.

Карадайъ изрази притеснение за качеството на работа на ЦИК, а Христо Иванов пък обясни, че формацията му би подкрепила кандидатурата на г-жа Нейкова.

„Още преди да направим партия, казвахме, че е най-важно да се спазват законите. В момента ще вървим по закона. Не може да си позволим безобразното поведение на ГЕРБ“, заяви Тошко Йорданов.

Виктория Василева от „Има такъв народ“ официално предложи г-жа Камелия Нейкова за председател на ЦИК.

След като нямаше възражение от нито един от представителите на другите партии, Камелия Нейкова ще бъде председател на ЦИК, а господин Димитър Димитров от ГЕРБ ще бъде зам.-председател на ЦИК.

"Въпреки разменените остри политически нападки, искам да благодаря за отговорността на всички тук. Надявам се, г-н Йорданов вашата партия да не снеме утре доверието си от г-жа Нейкова и да стоите зад кандидатите си", завърши Радев с препратка към Борисов.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСДТИ В БЛИЦ!