Разплитането на далаверата за източените от ББР 150 милиона лева - 30 от които потънаха в джобовете на Ахмед Доган, разбиха на парчета първия от прословутите му обръчи от фирми.

Колосалната кражба продължава да буни обществените духове и да предизвиква лавина от въпроси. Един от тях надвисва към Доган със страшна сила - ще върне ли заграбените от българския народ пари или ще продължи да дава наставления на изстрадалите ни сънародници все едно, че е император.

Оглушителното мълчание на Доган прави силно впечатление на фона на жалките опити на слугите му да изграждат ореола му на светец. Явно Доган е потънал в корупционни зависимости, които вече започват да излизат на бял свят.

Обикновените български граждани вече разбират, че обръчите доведоха голяма част от тях до ръба на бедността, докато той се шири в дворци, палати и сараи.

И докато той охолства заедно с прислугата си, то командваните от неговите дерибеи български градове нямат пътища и са оставени на воден режим. Голяма част от област не са излезли от 50-те години на миналия век, а стандартът им на живот е като в бананови републики.

Контролните органи на държавата най-накрая влязоха във функциите си и изправиха пред съда един от ортаците на Доган - Румен Гайтански, за източените 120 милиона лева от ББР. МВР и Комисия "Антикорупция" имат волята да разнищят докрай престъпните далавери около Доган.

Сокола и сподвижниците му скоро ще разберат, че мълчанието не е злато и скоро ще се изправят пред съда на общественото мнение, а то както знаем винаги е безпощадно.